אין כמו לפתוח את בוקר יום שישי (כשאין לך צורך לבשל ארוחה כי הולכים להורים...), בשעה מאוחרת אחרי שינה טובה, לפתוח את התריסים ולראות כמה כייף! יום מקסים בחוץ! אפשר לוותר על המעיל, על המגפיים ולהשיל מעלינו את קליפת השכבות, להסיר את הכפפות ואת הצעיפים ולהנות מבוקר שישי קסום.
התעוררתי עם תחושה כל כך כיפית, מייד התעוררתי, הקפה היה על האש, המוסיקה כבר התחילה להרקיד את הגוף (אח מה שיום שימשי עושה בלב:) ) וההרגשה המתוקה התפשטה לה מהר. מאז נמשכה לריקוד בוקר משעשע עם בעלי :)
זה הזמן לומר שלא מזמן עברנו דירה, והכל טרי אפילו לא התרגלנו לדברים החדשים, לפינות שעדיין לא מוכרות ואפילו הכלים מצריכים פתיחת כל דלתות המטבח בכדי לזכור היכן הנחנו את הספלים הלבנים. אז ההסתגלות משעשעת ועם פתיחת בוקר כזו רציתי להמשיך בפינוק לאהוביי היקרים ולאפות עוגיות..
אז אני חייבת לצרף את המתכון לעוגיות האלפחורס (אחד משלושת סוגי העוגיות שהכנתי באותו היום) כדי שכולכםםםםםםםםםםםם תהנו ושישי הקרוב יעבור על כולכם בחיוך ובהנאה אינסופית.
אלפחורס\קרין גורן
200 ג' חמאה200 ג' אבקת סוכר
3 חלמונים
חבילה 1 אינסטנט פודינג וניל
200 ג' קרונפלור
200 ג' קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2\1 כפית אבקת סודה לשתייה
למלית:
ריבת חלב
לציפוי:
קוקוס
אופן ההכנה:
מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים.
מנפים יחד את שאר החומרים. מוסיפים לתערובת ומעבדים עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעתיים.
מחממים תנור ל10 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2\1 ס"מ וקורצים לעיגולים.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 10-12 דק' עד להזהבת השוליים של העוגיות.
מצננים לחלוטין ומורחים כפית ריבת חלב על מחצית מהעוגיות, מצמידים להן עוגיה ריקה ליצירת סנדוויץ'. מוחצים מעט את העוגיות כדי שהריבה תציץ מהשוליים ומגלגלים את העוגיות בקוקוס.
יאמי..
בתאבון....
הניחוח שעלה מהאפייה גרר אותנו להמשיך בטיול רגלי רגוע, נעים ושליו ולקנח בארוחת בוקר ישראלית מפנקת!
10 תגובות:
רשום תגובה \ Write a comment